Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Konkurrenten tappade – säkrat kontrakt för Öis

Kvalstrecket har varit oroväckande nära - men nu är hotet borta. Öis spelar i Superettan även nästa säsong. Syrianskas poängtapp borta mot Degerfors innebär att Sällskapet har säkrat nytt kontrakt. – Så sjukt skönt, säger Öis stjärna, Sebastian Ohlsson.

Örgryte kom inför den här säsongen upp till superettan som en pigg nykomling från division 1. Och väl uppe i Sveriges näst högsta serie inledde rödblått strålande och under våren huserade man på den övre halvan av tabellen. Men sedan har det gått tyngre. Under sensommaren och hösten har sällskapet tappat fart och inför mötet med IK Frej i förra omgången var det bara två poäng tillgodo för Öis ned till negativt kval där Syrianska och Ljungskile befinner sig.

Öis tog sig dock samman, besegrade IK Frej med 2-1 och tog ett jättekliv mot nytt superettan-kontrakt sedan Sebastian Ohlsson avgjort i den andra halvleken. Och tack vare mittfältarens mål kunde kontraktet i dag, trots att rödblått var spelledigt, säkras.  

– Vi satt och kollade matchen, det är så sjukt skönt att det är klart nu och att vi slipper kval och sånt, säger Sebastian Ohlsson när GP når honom. 

Degerfors kunde i en dramatisk match på Stora Valla i Värmland spela 3-3 med Syrianska. Trots att gästerna i nästan hela den andra halvleken var en man mer lyckades man inte få med sig mer än en poäng. Men det var dramatiskt på slutet. Degerfors ledde med 3-1 när klockan tickade upp på 90 minuter, då reducerade bortalaget och på övertid gjorde Mattias Mete också 3-3. Då var det bara ett mål ifrån att Öis hade fått fortsätta kämpa för nytt kontrakt.

– Det var en riktig kaosmatch. Men det kändes rätt säkert när Degerfors hade 3-1, även om det blev lite nervigt när det blev 3-3. 

Men några fler fullträffar blev det alltså inte, vilket innebär att Södertälje-laget med endast en match kvar att spela är fyra poäng efter Örgryte i tabellen. Ett ointagligt försprång. Inte heller Ljungskile, som också befinner sig på kvalplats, har tillräckligt många poäng för att kunna komma ikapp göteborgarna.

– Det har varit lite pressat, framför allt innan matchen mot Frej, men när vi vann den matchen kändes det sjukt bra och efter det kändes det verkligen som att "Det här kommer vi inte kunna tappa". Men det är underbart att det är helt klart nu. 

Målsättningen inför säsongen var att klara nytt kontrakt. Nu är det uppfyllt. 

Vad är det som gör att ni lyckas?

– Det är svårt att säga, men om man jämför med senast vi var uppe så har vi spelat bättre fotboll, ävem om vi har fått några dippar. Hade vi inte haft sviten där vi förlorade sex raka i år så hade vi dessutom kunnat vara med högre upp. 

Därmed blir Sällskapets två återstående matcher i superettan mot Ängelholm ( i morgon) och Assyriska av ringa betydelse. För Sebastian Ohlssons del pekar allt på att matcherna blir hans sista för Öis. Enligt uppgifter till GP  är mittfältaren klar för IFK Göteborg. 

– Jag kan inte säga så mycket om min situation just nu, men det kommer inom en väldigt snar framtid bli klart hur det blir. Ni får vänta lite till, haha.