Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/3

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

"Kommer aldrig glömma den här dagen"

Tidigare i somras skrev han på ett a-lagskontrakt med BK Häcken. Mot Gif Sundsvall fick Kevin Ackermann, 16, göra sin allsvenska debut. – Det var helt magiskt, en dag jag aldrig kommer glömma, säger supertalangen efteråt.

Han har målats upp som en av svensk fotbolls största talanger. Nu har BK Häckens Kevin Ackermann, som tidigare i somras skrev ett a-lagskontrakt med klubben, fått göra sina första allsvenska minuter när han på övertid i den andra halvleken hoppade in och ersatte Chisom Egbuchulam i Häckens segermatch mot Gif Sundsvall.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Det var jättestort. Mamma, pappa, min flickvän och lillebrorsan satt på läktaren. Det var så mycket som flög förbi just då, säger Ackermann om stunden när han fick ta klivet in på plan.

En gång tidigare, mot Hammarby, har Ackermann varit med i truppen. Då blev det ingen speltid – men nu är debuten är avklarad och det var en både lättad och stolt talang som mötte media efteråt. 

– Det är skönt att ha det överstökat. Det var helt magiskt, det är en dag jag aldrig kommer glömma. Det är väldigt stort, säger Ackermann, som trots knappa två minuters speltid hann njuta av stunden. 

– Det blev två bolltouch, det blev så intensivt där så jag blev trött snabbt. Och så var man så kall i kroppen. Men det kommer bli bättre, det var skönt att få det avklarat. 

Hur känns det annars, känner du redan nu att du håller på allsvensk nivå?

– Det är svårt att bedöma själv. Men jag känner själv att jag kommer in i det mer och mer för varje träning. Det känns bättre för varje gång som går, men att komma in i match är en annan sak. 

Och ska man tro Teddy Olausson, som i avstängde Mikael Stahres frånvaro var ansvarig på tränarbänken, så är Ackermann redo för fler allsvenska minuter inom en snart framtid.

– Han behövde inte så mycket instruktioner, han är som om han vore 25, säger tränaren. 

Kevin Ackermann blev med sitt inhopp den femte yngsta spelaren någonsin att få speltid i allsvenskan.