Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Bild: ANDREAS L ERIKSSON

Kommentatorerna i bilolycka inför åttondelsfinalen: "Hade änglavakt"

Dagen före Sveriges åttondelsfinal hamnade TV4-kommentatorerna Jesper Hussfelt och Anders Andersson i en bilolycka som kunde slutat illa.

På grund av lunginflammation kunde inte Lasse Granqvist kommentera Sverige åttondelsfinal mot Schweiz. Istället flögs Jesper Hussfelt och Anders Andersson från Nizjnij Novgorod till S:t Petersburg för uppdraget. Men på väg från flygplatsen kunde resan ha slutat.

Duon beställde en uber för att ta sig till hotellet och i regnovädret krockade bilden med en stillastående bil framför.

– Det gick ruskigt fort. Och det såg ut som att vi var på väg rakt in i den andra bilen men på något vis lyckades vår chaufför parera en aning och träffade bara bakdelen på den andra bilen, säger Anders Andersson till Expressen.

Hussfelt och Andersson klarade sig undan med skrubbsår men en kvinna i bilden framför fick föras till sjukhus i ambulans.

– Det är bara att konstatera att vi hade änglavakt. Och för min del är jag helt säkert på vilka änglar det var. Min pappa, som gick bort för fem år sedan, skulle ha fyllt 70 år just den dagen vi krockade och min svärfar gick bort för bara några dagar sedan. Man blir extremt tacksamt för livet när något sådant här inträffar, säger Andersson.

Duon valde att dagen efter olyckan kommentera matchen som planerat.

– Vi kände oss så pass fysiskt okej att det inte skulle vara några problem av den anledningen. Men visst, efter matchen i går var vi båda helt utmattade. Det var en rejäl anspänning, säger Hussfelt.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.