Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Mittbackarna Taylor Leach och Beata Kollmats fick jubla – till slut. Bild: MICHAEL ERICHSEN
Mittbackarna Taylor Leach och Beata Kollmats fick jubla – till slut. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Kollmats om förvirrade dramat: ”Vi bara sprang runt där”

Det var en guldkamp som avgjordes i Göteborg och Piteå samtidigt. Men GFC:s lagkapten Beata Kollmats hade ingen koll på utvecklingen i norr.
– Det var lite snurrigt om jag ska vara ärlig.

GFC var tvunget att besegra Rosengård för att ha chans på guldet – men då fick inte Piteå vinna mot Växjö. Det betydde att Göteborg vid ställningen 1–0 ( och 0–0 i Piteå) var mästare.

Piteå fick dock fart på målskyttet och vann komfortabelt med 6–1, men på Ullevi hade man kommit överens med speakern om att inte ge några uppdateringar.

– Man visste ju inte! Det kändes som att vi bara sprang runt där. Vi visste ju att vi var tvungna att gå för vinst, men vad de tänkte vet jag inte. Det var lite snurrigt om jag ska vara ärlig. Vi inväntade signal på om det skulle bli förändringar, annars skulle vi gå för vinst. Konstig match, säger Beata Kollmats och skrattar.

LÄS MER: "Värd det allra högsta betyget"

Och det var svängigt även nere på planen. Både GFC och Rosengård gick för seger under slutet, och det vara bara tack vare målvakten Loes Geurts som hemmalaget kunde hålla 2–2 ända till den 90:e minuten – då Rebecka Blomqvist kontrade in 3–2.

– Ja, herregud, jättekonstigt. Jag vet knappt vad vi tänkte själva. Vi fick en bra start och det var nog bra, men sedan fick ju de en bra start på andra halvlek och då blev det lite ”vad hände nu?”. Men vi vet att vi är starka på slutet och att vi är i bra fysisk form.

Vad tänkte du där på slutet?

– Jag tänkte bara att nu släpper vi inte in några fler mål. Så det var bara att tro på att snart sitter den.

LÄS MER: Göteborg FC avgjorde sent i jättedrama

Det gjorde den också, två gånger om. För efter Blomqvist sena mål hann även Julia Zigiotti Olme göra 4–2 till GFC – och andraplatsen bakom Piteå var hemma.

– Det är ju jätteroligt att få spela i Europa nästa år, det var ett mål vi hade. Sedan var det ju synd att det inte räckte hela vägen, men vi visste förutsättningarna och kunde bara göra vårt bästa. Och det gjorde vi. Så vi kan inte vara annat än nöjda nu. Men hade vi kommit trea så hade jag blivit besviken efter en så bra säsong, det kan jag ärligt säga. Så nu känns det fantastiskt, säger Beata Kollmats.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.