Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Kollmats om bortdömda målet: "Tycker hon hade fri sikt"

Inget mål under hela förra säsongen. I år slog Beata Kollmats till direkt i premiären - trodde alla. Men fullträffen dömdes bort för offside. – Det var lite synd, säger Kollmats.

Inför säsongen har försvarsklippan uttalat att en av hennes personliga målsättningar den här säsongen är att göra mål - något hon inte lyckades med i fjol. Och i den allsvenska premiären såg det ut som att Beata Kollmats redan efter en match skulle uppnå sin önskan. Mittbacken nådde högst på en hörna i den 73:e minuten och vilt jubel utbröt bland hemmaspelarna. Problemet? Domarna hade vinkat av målet för offside på Ebba Handfast. 

– Det var lite synd, det är alltid kul att göra mål och det händer ju inte så ofta... säger Kollmats. 

– Jag pratade med domarna nu efteråt och de tycker att Ebba skymde målvakten. Men jag själv tycker det såg ut som att målvakten hade fri sikt, bollen gick ju in mellan benen på henne... så det var lite oturligt, men så är det. 

När Kollmats sedan i stället fick se Pauline Hammarlund pricka in 1-0 i slutet gladdes mittbacken lite extra. 

Nöjd med försvarsarbetet 

– Det var väldigt skönt, för jag tycker vi var värda vinsten. Det hade varit surt om det var det beslutet som vi hade fallit på. Vi kan bättre än så här, men vi var värda tre poäng. 

Defensivt imponerade GFC. Laget släppte knappt till en enda riktig målchans. Kollmats var nöjd, inte minst med samarbetet med Elin Landström i mittlåset. 

– Båda vi två pratar mycket och då blir det lättare att lösa situationer. Backlinjen överlag kändes jättebra, det var bara ett par situationer vi hamnade lite fel, men det rättade vi till snabbt.