Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kollegan till Lagerbäck: "Så du är ett geni?"

Att göra det enkelt är att vara ett geni, sade Lars Lagerbäck och hänvisade till ett möte med Englands tidigare förbundskapten Ron Greenwood på 1970-talet. – Så du är ett geni? kontrade förbundskaptenskollegan Heimir Hallgrimsson.

Precis som tidigare under EM-slutspelet var den isländska presskonferensen dagen före kvartsfinalen mot Frankrike på Stade de France i Saint-Denis välformulerad och humoristisk.

På podiet satt förutom de två förbundskaptenerna lagkaptenen Aron Gunnarsson.

Presskonferensen var välbesökt, isländsk media längst fram, en hel del nordisk, mycket fransk och även övriga Europa.

Samtalet kretsade förutom själva matchen en del kring fotbollstaktik och vad som gjort Island till det framgångsrika lag de har varit under EM-slutspelet hittills.

Lars Lagerbäck:

– Mitt första besök i England på 70-talet var i West Ham, där jag träffade Ron Greenwood som senare blev förbundskapten. Han sade något som har följt mig sedan dess. ”Att göra det enkelt är att vara ett geni.”

Heimir Hallgrimsson, som satt intill Lagerbäck replikerade direkt:

– Så du är ett geni?

Varpå Lagerbäck svarade :

– Du sa det!

Många fotbollstyckare har under den senaste månaden satt olika epitet på den svenske fotbollstränaren, som på söndagen kan leda Island till seger mot värdnationen Frankrike.

– Jag brukar säga att man alltid har en realistisk chans att vinna. Frankrike är såklart favorit, men jag skulle inte kalla dem en stor favorit, sade Lars Lagerbäck.

– Om det är 40-60 vet jag inte. Det viktigaste är inte procenten, det är att vi går ut och tror att vi kan slå dem. Då tror jag att vi kan ställa till det för dem.