Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Lovisa Jansson ser fram emot en tuff drabbning med Lerums IS. Bild: Jessica Lundin

Kodes juniorlag utvecklas – i seniorserie

Med samtliga spelare födda på 2000-talet spelar Kode IF både i juniorserie och i division 3 för seniorer.
Ikväll tar det formstarka Kungälvs-laget emot Lerums IS.
– Vi är ett ungt lag och blir bättre hela tiden, säger Kodespelaren Lovisa Jansson.

Så sent som i helgen tog Kode IF emot Zenith på hemmaplan i en viktig match för hemmalaget som jobbar för att skapa marginal till bottenlagen och kunna jaga mitten av tabellen. Efter en drömstart med 2–0-ledning redan efter 20 minuter kunde Kode hålla ut och ta tre poäng. Det var lagets tredje seger i division 3 den här säsongen.

Desto fler har det blivit i juniorserien. Där är Kode ett topplag som senast drog in en 9–1-seger mot Bergums IF.

I stora drag är det dessutom samma lag i båda serierna.

Kode IF spelar nämligen med ett juniorlag i seniorserien. Lagets äldsta spelare är född 2001.

– Det är utmanande och det är roligt för att det går framåt. Det blir mer närkamper på seniornivå och lite mer spel och det märker vi att vi kan ta med oss till juniorserien. Där kan vi hålla ett tempo och vara spelförande, säger Kodespelaren Lovisa Jansson, 17.

Hur skulle du säga att säsongen varit så här långt?

– Den har varit bra tycker jag. Vi är ett ungt lag och blir bättre och bättre hela tiden. Vi har blivit mycket bättre på att hålla bollen, gå på spelvändningar och vi har även fått ett bättre uppspel, säger Jansson.

"En rolig och spännande match"

Vart Kodelagets äventyr kommer sluta både den här säsongen och på sikt återstår att se. Lovisa Jansson är i alla fall väldigt nyfiken på vad det unga gänget kan åstadkomma längre fram.

– Jag tror att det här kan bli riktigt bra. Det finns stor potential i vårt lag och jag tror att vi kan ta oss väldigt långt. Jag ser fram emot framtiden.

I den absolut närmaste framtiden väntar seriematch mot Lerums IS på Kode IP ikväll. Ett Lerum som ligger på en fjärdeplats i tabellen, men som bara fick oavgjort mot tabelljumbon Ytterby senast.

– Det ska bli en riktigt rolig och spännande match. Det blir en utmaning, men jag tycker det känts bra för oss på slutet, säger Jansson.

Jansson är en av lagets stöttepelare, men är inte bara fotbollsspelare. Hon är även vass med klubba och boll när hon representerar innebandylaget IBK Kungälv.

– Jag tycker om att dubbelidrotta och det är kul att kunna hålla på med båda, men fotbollen går lite före. När det krockar så är det fotboll jag väljer, säger Jansson.

GP direktsänder matchen mellan Kode IF och Lerums IS i division 3. Avspark är 18.00 och sändningen från Kode IP startar 17.50.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.