Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

"Kniven mot strupen hela säsongen"

5-1 mot Eskilstuna gör att läget ljusnade något för GFC i damallsvenskans bottenstrid. Om resultaten går med i helgen kan kontraktet säkras.

– För oss är det fullt fokus på Djurgården. Jag tycker vi har spelat bra de sista fyra matcherna. Vinsten i går är något som borde stärka självförtroendet. Det finns mycket i gruppen som vi inte har fått ut på matcherna, säger tränaren Stefan Rehn.

GFC gjorde fem mål de sista 35 minuterna mot Eskilstuna. Det ger råg i ryggen inför de sista två omgångarna.

– Vi har bra fysik. Det var kul att se att vi vågade spela och orkade löpa, säger Stefan Rehn.

Var ligger ert fokus den här veckan?

– Vi ska försöka hitta svaga punkter hos Djurgården. Men vi ska också träna på det som vi har gjort bra de sista matcherna. Mycket handlar om att våga göra saker i utsatta läge.

"Man såg att tjejerna hade roligt"

Segern mot serietrean i söndags var inte bara en självförtroendeinjektion. Det var också första gången under säsongen som GFC noterades för fler än tre mål.

– Det har varit kniven mot strupen hela säsongen och jag tror inte vi har haft en match där vi har legat komfortabelt i ledning. Vi sa efter att matchen att det var kul att kunna spela avslappnat. Man såg att tjejerna hade roligt. Det gäller att få den mentala nivån rätt, säger Stefan Rehn.

Djurgården tränas av Joel Riddez som var lagkamrat till Stefan Rehn i Djurgården i början av milleniet. Men att tränarnas vänskap skulle möjliggöra en enklare väg till nytt kontrakt tror inte Stefan Rehn.

– De spelar för bästa möjliga tabellplacering så jag räknar inte med någon hjälp av dem. De är svårbesegrade, säger han.