Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: MICHAEL ERICHSEN
Bild: MICHAEL ERICHSEN

Knappt 1 000 personer såg toppmötet

Toppmöte i allsvenskan.
Då tog sig 965 åskådare till Valhalla IP.
– Det vi kan göra är att spela en positiv fotboll, då letar sig säkert folk hit, säger GFC:s tränare Marcus Lantz.

Första matchen på hemmaplan sedan 19 maj för Göteborg FC – då tog sig 965 åskådare till Valhalla IP för att se toppmötet mot Kif Örebro.

Publiksiffran mot Limhamn Bunkeflo, sista matchen innan VM-uppehållet, lockade 759 personer. Drygt 200 mer på läktarna i dag alltså. Med andra ord inget ordentligt uppsving sedan VM-festen i somras.

– Jag vet inte riktigt vad jag ska säga om det, det är svårt att säga. En sådan här dag när det är extremt varmt, mitt i semestern, kanske folk gör annat. Det kanske hade varit mer folk annars, det vet man inte, säger GFC:s tränare Marcus Lantz och fortsätter:

– Det vi kan göra är ju att spela en positiv fotboll, försöka vinna matcher, ligga kvar i toppen, då letar sig säkert folk hit. Så att det blir en bra produkt att titta på, det är det som vi får försöka jobba vidare med.

LÄS MER: Så ska Göteborg FC öka intresset efter VM

"Alltid en jäkla hype"

Fortsätter laget att prestera bra fotboll, så tror Lantz att publiksiffran kommer att öka – även om skillnaden mellan mästerskap och allsvenskan är stor.

– Det är inte bara för oss, så är det generellt för herrallsvenskan med Blåvitt också. Spelar de bra kommer folk dit, eller vilket lag som helst som spelar bra. Folk går kanske hellre och tittar på ett topplag som spelar bra fotboll, framför ett lag som ligger på undre halvan och som inte spelar lika bra fotboll. Vi kan försöka bidra med bra fotboll och vinna matcher.

– Mästerskap är alltid en jäkla hype, det är de största de kan spela. Allsvenskan och komma hem är mer en vardag, det har man (publiken) hela tiden som man kan gå på. Det är svårt att jämföra.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.