Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Knappa marginaler när Heid förlorade mot Västerås Irsta

BK Heids strid kring slutspelsstrecket har kommit in i ett kritiskt stadium. Efter förlusten mot VästeråsIrsta är avståndet endast två poäng till Kungälv som är laget som jagar närmast under strecket.
– Om vi bara lyckas vinna en match till kommer vi klara oss, säger niometersskytten Towe Andersson.

Towe Andersson och hennes lagkamrater är indragna i striden kring slutspelsstrecket. Bild: KENTA JÖNSSON
Towe Andersson och hennes lagkamrater är indragna i striden kring slutspelsstrecket. Bild: KENTA JÖNSSON

Det skulle bli en jämn match mellan Heid och VästeråsIrsta. Heid tog en tidig tvåmålsledning men tappade så småningom kommandot. Man lät dock inte VästeråsIrsta rusa iväg.

– Vi bytte i princip mål med varandra matchen igenom, säger Heids niometersskytt Towe Andersson.

Säsongen är inne i slutskedet och det var viktiga poäng på spel i Heidhallen den här eftermiddagen. Inget av lagen lyckades ta ett definitivt kommando utan istället kom motståndarna igen.

– Vi hade några bra lägen att dra ifrån som vi hade behövt sätta för att vinna, säger Towe Andersson.

När tio minuter återstod var ställningen 22–22. Fem minuter senare tog VästeråsIrsta en tvåmålsledning som Heid inte hann hämta upp. En jämn kamp slutade 27–29 i bortalagets favör.

– Det var försvarsspelet som fallerade idag. Vi fick inte stopp på deras skytte. Sedan hade de också brister i försvarsspelet men vi lyckades inte utnyttja det tillräckligt, säger Towe Andersson.

Nu återstår det endast två omgångar av seriespelet och Heid har två poäng ned till närmast jagande Kungälv under slutspelsstrecket. Sävehof och Skövde står för motståndet i de avslutande matcherna.

– Om vi bara gör vårt jobb och lyckas vinna en av dem tror jag inte vi behöver oroa oss över att missa slutspel. Vi har bra målskillnad att gå på om det skulle bli jämnt, säger Towe Andersson.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.