Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Knallskottskastarens ursäkt: "Var inte meningen"

Under Häckens guldmatch slängdes ett knallskott in - mitt i Hisingslagets klack. Jenny Sofia Andersson, 28, var en av de som stod nära smällen. – Det förstörde något som jag hade sett fram emot i flera års tid, säger hon till GP. Nu har personen som kastade knallskottet skickat ett meddelande till henne. "Ber så hemskt mycket om ursäkt.", skriver han enligt Sportbladet.

Tanken var att det skulle bli en glädjefylld dag när BK Häcken tog sin första titel någonsin i historien - men så blev det inte riktigt. 

Återigen, likt förra veckans möte mellan Blåvitt och Malmö FF, slängdes ett knallskott in som förstörde fotbollsfesten för supportrarna. 

Jenny Sofia Andersson, 28, var en av supportrarna som stod i Häckens klack som skadades av smällen, vilket Expressen var först att skriva om. 

– Går ett knallskott, en mindre banger, och jag står ganska nära där. Det är en jättehög smäll och jag känner att jag får ont, säger hon till GP. 

Smällen var så kraftig att Jenny behövde lämna läktaren - hon upplevde ett tryck mot huvudet. När hon talade med en sjukvårdare på arenan uppmanades hon till att gå till sjukhuset och söka vård. 

– Jag försökte sätta i öronpropp och se andra halvlek, men det gick inte och kändes för mycket. Jag blev orolig att miljön inte var bra för örat, säger hon. 
Följaktligen fick Jenny åka till sjukhus - i stället för att se sitt favoritlag ta en historisk titel.

– Personen förstörde något som jag såg fram emot i flera års tid och har ingen aning om vad han har sabbat, att jag inte får ta del av detta, säger hon och fortsätter:

– Men det var mer tråkigt för den lilla pojken som stod bredvid mig. Här är det ett barn som blir jätterädd och lämnar området. Han hade på sig Häckenställ på sig och nu vill han kanske aldrig mer gå på en match. 

Först trodde hon att knallskottet slängdes in från Malmö-supportrarna, men det har visat sig att det var från Häckens egna klack. 

– Jag känner att vi i och med den här titeln måste vara tydligare i att markera vad som är okej och inte okej. Det gjorde mig jävligt förbannad, det känns kontraproduktivt.  

För Jenny är det förståeligt att det finns de som är för pyroteknik och rökbomber - men hon har svårt att förstå funktionen av knallskott. 

– Det är ingen som kastar ett knallskott där man själv står - bengaler och rökbomber kan man iallafall ta avstånd för. Men knallskott fyller ingen funktion, säger hon. 

Mannen som kastade knallskottet, som snabbt identifierades av polisen och omhändertogs kändes igen av flera Häckensupportrar. Jenny hörde senare av sig till honom för att få en förklaring till vad som hänt. Enligt Sportbladet, som tagit del av hälsningen, skrev han: 

"Ber så mycket om ursäkt. Var absolut inte meningen. Hoppas det känns bättre" 

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.