Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/3

Knäproblem spökar för Kosovare Asllani

En viktig VM-kvalmatch mot Ukraina väntar på Gamla Ullevi. Då dök anfallsstjärnan Kosovare Asllani upp med ett lindat knä efter onsdagsträningen.
Hon kommer kunna spela - men det kommer också göra ont.
– När jag slår till bollen så får jag en snabb smärta, förklarar hon.

Endast den första kvarten av träningen innan VM-kvalet mot Ukraina var öppen för media. Efter 45 minuter av stängd träning kom en av landslagets största stjärnor, Kosovare Asllani, ut med ett lindat och nedkylt knä.

– Jag har haft det en månad typ, förklarade anfallaren.

Hon kom dock med lugnande besked. Hon kommer kunna spela, men det kommer göra ont.

– Jag har en vridning i fibula-huvudet, så när jag slår till bollen så får jag en snabb smärta. Så försvinner den några sekunder och kommer tillbaka, varje gång jag slår till bollen.

– Jag har gjort det så många gånger så det är lugnt, jag kommer spela.

"Då ska det fan smälla"

Asllani fanns i den startelvan som föll under första mötet i VM-kvalet med Ukraina. Under returmötet ska man se till att det var en engångsföreteelse.

– De är ju skitnöjda över att de vann mot oss, så är det ju. De sade väl att de hade gjort sin bästa match mot oss och det kommer dem inte få göra imorgon. De är på våran hemmaplan och då är det vi som ska gå "all in".

En del i att ta den viktiga seger på Gamla Ullevi är mindre kladd och mer avslut.

– Sista tredjedelen vill man bara få in bollen i boxen och att det ska smälla, imorgon ska det smälla när vi kommer in i gold-zone. Vi ska inte försöka peta bollen någonstans, då ska det fan smälla.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.