Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Klubben vägrar släppa före detta Blåvitt-mittfältare – hotar med mindre speltid

Efter fina insatser i båda landslaget ochi klubblaget AEK Aten har Jakob Johansson lockat till sig många intressenter. Toulouse är en av klubbarna som uppges vara intresserade men AEK vill inte sälja – tvärtom hotar klubben med att mittfältaren inte kommer få samma roll i laget om han inte skriver på ett nytt kontrakt, enligt Sportbladet.

2014 lämnade Jakob Johansson IFK Göteborg för AEK Aten. Då spelade storklubben i grekiska andraligan efter en turbulent tid men har sedan dess tagit sig upp till högsta divisionen återigen. Johansson har under sina år i klubben varit en viktig pjäs på det centrala mittfältet och har även slagit igenom i landslaget med sina fina insatser mot framförallt Frankrike. 

Nu uppger Sportbladet att franska Toulouse vill värva svensken – men AEK Aten vill inte släppa honom. Tvärtom menar källor att klubben vill försöka tvinga honom att förlänga sitt kontrakt, som går ut om ett år. Grekiska tidningar menar att Johansson inte kommer få samma roll i laget om han inte går med på att förlänga kontraktet. 

Men Jakob Johansson inga intentioner på att förlänga sitt kontrakt med klubben utan vill flytta, enligt uppgifter till Sportbladet.

Toulouse ska ha lagt ett bud på 15 miljoner kronor för Jakob Johansson.