Zlatan Ibrahimovic.
Zlatan Ibrahimovic. Bild: JOEL MARKLUND

Klubben om Zlatan: "Väntar på hans beslut"

Bologna och Milan har kontakt med Zlatan Ibrahimovic och slåss om 38-åringens underskrift. Så nya lyder de nya uppgifterna från italiensk press. Milan ska ha erbjudit en kontraktssumma som Zlatan inte är fullt belåten med, men enas parterna så är svensken aktuell för spel omgående.
– Det är fullt möjligt att han kan spela direkt, säger Milans Frederic Massara till Sky Sports enligt Sportbladet.

ANNONS
|

Zlatan Ibrahimovic har hintat om att det är Italien som blir hans nästa destination i karriären och en återkomst i Serie A ser ut att ligga allt närmare för 38-åringen vars kontrakt med Los Angeles Galaxy går ut den 31 december.

Nu rapporterar italienska Sky Italia att både Bologna och Milan är i kontakt med Zlatan och förhandlar om en framtid i de respektive klubbarna. Det skriver Sportbladet.

– Den senaste kontakten var i november och spelaren sa då att han ska bestämma sig under december. Det är där vi står nu. Vi är redo att diskutera det om han bestämmer sig för oss, säger Bolognas Riccardo Bigon till Sky Italia.

ANNONS

Enligt medierna ska ändå Milan vara klubben som ligger närmast till hands och därifrån ska Zlatan också fått ett erbjudande på ett halvårskontrakt värt 32 miljoner kronor. Skulle Milan klara av att bli bland de fyra bästa i ligan förlängs kontraktet i ytterligare ett år med 63 miljoner kronor i lönekuvertet.

Vill ha mer betalt

Zlatan själv uppges däremot vilja ha en högre lön och att kontraktet skrivs till sommaren 2021 oavsett Milans tabellposition i Serie A.

– Det finns inget nytt att berätta eftersom det inte pågår några konkreta förhandlingar. Ibrahimovic har en stund att reflektera på nu så vi väntar, säger Milans Frederic Massara enligt Sportbladet.

Däremot ser Milan att Zlatan blir spelredo snarast möjligt om en övergång skulle gå i land.

– Det är fullt möjligt att han kan spela direkt men eftersom han haft några veckor ledigt så kanske han behöver en träningsperiod först, säger Massara till Sky Italia.

ANNONS