Mia Carlsson skadade sig allvarligt. Bild på skadan finns längst ned i artikeln. Känsliga läsare varnas.
Mia Carlsson skadade sig allvarligt. Bild på skadan finns längst ned i artikeln. Känsliga läsare varnas. Bild: Aftonbladet

Klubben bekräftar: Carlsson bröt benet

Kristianstads Mia Carlsson, 30, bars ut på bår under matchen mellan Kristianstad DFF och Linköpings FC. Detta efter att foten hamnat i en mycket obehaglig position.

ANNONS
|

Kristianstad började starkt, minst sagt, i den första halvleken i mötet med Linköping. I paus ledde de med 3–0.

Men det var också saker som var mindre glädjande under denna tid.

Försvararen Mia Carlsson, som har haft stora skadebekymmer innan, åkte på ännu en smäll.

När matchklockan passerat 30 minuter gick hon in i en närkamp med Linköpings Uchenna Grace Kanu. Carlssons fot hamnade i en mycket obehaglig vinkel och hon signalerade snabbt mot bänken att något allvarligt inträffat.

Varning för stark bild

Kristianstad bekräftar under söndagen det många många befarade

– Hon bröt benet, tyvärr. Det var ingen rolig syn och jag valde att titta bort, säger tränaren Elisabet Gunnarsdottir till Kristianstadsbladet.

ANNONS

– Första prognosen säger hon är borta de kommande månaderna, tyvärr. Hon är så viktig för oss, hon är komplett på alla sätt. Hon är en ledare, den erfarenhet hon har, hennes fotbollskompetens och hon var väldigt bra i dag innan skadan, säger Elisabet Gunnarsdottir.

Kristianstad vann matchen med 3–0.

OBS! Varning för stark bild.

Bild: Aftonbladet
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS