Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

"Klubbdirektörsfrågan löst före årsskiftet"

Efter Martin Kurzwelly ingenting, sedan Mats Gren och nu Mats Palmgren, men bara tillfälligt. – Vi räknar med att ha klubbdirektörsfrågan löst före årsskiftet, säger IFK Göteborgs vice ordförande Mats Engström.

Mats Palmgren utsågs i somras till tillförordnad klubbdirektör för IFK Göteborg, som varit utan klubbdirektör sedan Martin Kurzwelly fick gå i slutet av 2015.

Under en period kombinerade sportchefen Mats Gren sysslan med sin ordinarie. Palmgren, som först anställdes som kommersiell chef men sedan framför allt även övertog personalansvaret i föreningen, behåller rollen som klubbdirektör tills nästa är på plats.

Ett uppdrag han kan tänka sig att ta själv.

– Ja, det kan jag göra. Jag tycker att det här är jätteroligt. Jag ser att det finns jättemycket att göra, säger Mats Palmgren till GP.

Vad?

– Först måste vi sätta vårt identitetsarbete och hitta en omorganisation. Mer fokus att jobba med och mot staden, som exempelvis inte har någon elitpolicy. Elit skapar bredd och breddidrott räddar människor från utanförskap.

Utveckla!

– Utan Björn Borgs framgångar inget tennisunder och färre ungdomar in. I dag hör vi hur föreningar läggs ned. Vi vill hellre att våra ungdomar sysslar med idrott. Ett partnerskap med oss kan i förlängningen leda till minskad kriminalitet. Det här är en jätteviktig fråga som vi, Frölunda Hockey och några till måste ta tag i.

Mats Engström i Blåvitts styrelse bekräftar att Mats Palmgren är en av kandidaterna, men att det finns fler.

– Jag tror alla är betjänta av att bli konkurrensutsatta, även här, säger Engström.

Den nye klubbdirektören – om det blir någon annan än Mats Palmgren – skall vara på plats så fort som möjligt efter årsskiftet.

Beslut i tränarfrågan väntas fattas i anslutning till serieslut.

– Det är Mats Grens bord, säger Mats Engström.