Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Klubbdirektören lämnar IFK Göteborg

Enligt vad GP erfar lämnar IFK Göteborgs tillförordnade klubbdirektör Mats Palmgren sin tjänst. Det ämnar klubben berätta vid en presskonferens i eftermiddag.

Det var i juli IFK Göteborg gav den nyanställde kommersiella chefen Mats Palmgren utökade befogenheter som tillförordnad klubbdirektör.

Skälet var delvis att sportchefen Mats Gren, som under en längre period haft dubbla roller, skulle kunna fokusera på sitt huvuduppdrag.

I Palmgrens portfölj har bland annat personalfrågor och försäljning legat.

På onsdagsförmiddagen kallade IFK Göteborg till presskonferens för att meddela en förändring i föreningens organisation.

GP har bekräftade uppgifter på att Mats Palmgren lämnar sitt uppdrag.

Enligt initiala uppgifter till GP har samarbetet mellan Mats Palmgren och Mats Gren lämnat en del i övrigt att önska, något sportchefen dock förnekar.

Läs även: Spelhöjdare blir chef i IFK Göteborg

IFK:s tillförordnade klubbdirektör Mats Palmgren:

– Oavsett vad vi berättar i eftermiddag, om det är ordföranden, sportchefen eller klubbdirektör som skall bytas ut, är jag och Mats vänner och kommer fortsätta att vara det, säger han till GP.

Stor omsättning på posten

IFK Göteborg har haft viss omsättning på rollen som klubbdirektör. Seppo Vaihela, som anställdes 2007, slutade 2012 och ersattes 2013 av Martin Kurzwelly, som fick sparken i december 2015.

Dåvarande ordföranden Karl Jartun blev då tillförordnad klubbdirektör fram till mars 2016, då Mats Gren tog över rollen som tillförordnad klubbdirektör.

I april 2016 var klubben framme i rekryteringen av en ny permanent klubbdirektör, men personen valde att hoppa av efter den avbrutna matchen mot Malmö FF på Gamla Ullevi, då knallskott kastades in på planen och landade i närheten MFF-spelaren Tobias Sana och assisterande Mathias Klasenius.

Den tidigare ordföranden Frank Andersson har i efterhand erkänt att det var ett misstag att inte tillsätta en permanent klubbdirektör direkt efter det att Kurzwelly fick gå.

Bland föreningens tidigare klubbdirektörer märks Thomas Wernerson, Bo Gentzel och Mats Persson.

Vem som ersätter Mats Palmgren är inte känt. Kanske ges svaret vid eftermiddagens presskonferens på Kamratgården 14.30?

GP sänder presskonferensen direkt. .

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.