Klubbchefen: "Skulle älska att ha honom i Gais"

ANNONS
|

Det var i en intervju med GP som Bobbie Friberg da Cruz nyligen uttryckte att han har funderingar på att återvända till Grönsvart– men att klubben inte verkar vara särskilt intresserad av en återförening.

– Det hade inte varit fel att slänga på sig Gais tröja innan man lägger av. Men jag har inte hört någonting sedan jag lämnade klubben 2008. Kontakten är obefintlig, säger han.

Gais klubbchef Erik Bergkvist förvånas av utspelet och tror att allting handlar om ett missförstånd.

– Han måste ha menat att det inte har varit något kontraktsförslag.Bobbie har ju varit på tapeten och vi har pratat med honom och han har alltid funnits med bland spelarna man scannar av inför varje säsong, och så även i år. Sedan blev det inget konkret kontraktsprat mellan Gais och honom inför den här säsongen.

ANNONS

"Han var hemma och hälsade på"

Han fortsätter:

– Vi har ju pratat med honom också i andra frågor, inte minst när han var hemma i Göteborg i höstas och hälsade på. Han har en bra relation med klubben, det är nog mer att han menar att det inte har blivit skarpt läge när det gäller kontraktsdiskussion.

Varför blev det inte något inför den här säsongen?

– Han hade ju förslag att stanna kvar i Mariehamn och vi satt med mittbackar som var under kontrakt och det var en fungerande lagdel. Sedan har vi en spelarbudget också, där vi inte har råd att satsa så mycket eller göra extravaganta saker. Och inte minst är det en sportslig bedömning för Benjamin (Westman) och Patrik (Ingelsten) beroende på vad det finns för alternativ som konkurrerar med Bobbie.

"Skulle älska att ha honom i Gais"

Han fortsätter:

– Det är en professionell idrottsvärld. Hade det varit realistiskt ur ett sportchef- och tränar-perspektiv och även föreningsmässigt ekonomiskt är han ett intressant och det var han inför den här säsongen också. Men man valde andra alternativ.

Skulle tajmingen bli den rätta för båda parter utesluter Bergkvist inte en återförening i framtiden.

– Det är klart att han skulle vara en injektion, inte minst ur ett föreningsperspektiv. Jag skulleälskaatt ha Bobbie i Gais igen, utifrån den person, spelare och Gais-legendar som han ändå är. I höstas stod han på Gamla Ullevi och lovade att han skulle spela i Gais igen. Vi får väl se om klubben kan möta upp det löftet.

ANNONS
ANNONS