Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Klubbchefen mitt i kaoset: "En bengal stryker mitt huvud"

Gais klubbchef Erik Bergkvist befann sig i Södertälje för matchen mot Syrianska och fann sig själv mitt i kaoset och träffades så när av en inkastad bengalisk eld. – Den stryker mitt huvud, säger han till GP.

Under Gais bortamatch mot Syrianska i Södertälje inträffade ett flertal situationer på läktarplats, mitt i kaoset befann sig klubbchefen Erik Bergqvist som så när träffades av en bengalisk eld som kastades mot bortasektionen.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Jag står vid andra sidan av staketet för det har varit ganska stökigt under matchen. Då kastas en bengal och den stryker mitt huvud och landar vid mina fötterna, säger Bergkvist.

Vad tänkte du då?

– Jag har jobbat med både säkerhet och som SLO, jag är van att hantera stressade situationer. Så det var lite tur i oturen att den hamnar vid mig. Men det är klart att det är förkastligt att kasta en bengal, det kan gå riktigt jävla illa.

Enligt polisen ska en supporterbuss tillhörande Gais-supportrar utsatts för stenkastning och även så kallade bangers, något som Bergkvist menar inte stämmer.

– Nej, några bangers eller stenar har inte kastats mot supporterbussen, bara mot polisen efter matchen, säger han.

Mest stökigt var det efter slutsignalen men även under och innan matchen var det oroligt bland supportrarna.

– Man vill medvetet skjuta på avsparkstiden och väljer då att antända ett stort antal pyroteknik och raketer innan match. Sen är det även rusningar från Syrianskas klack mot bortaläktaren under matchen, säger Bergkvist och fortsätter:

– Polisen ganska så snabbt på plats, då lugnar det ner sig snabbt. Det var lite lite bemanning, men det är bara en personlig iakttagelse.