Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

1/5

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Klubbägare stormade planen – med pistol

Känslorna svallade över under mötet mellan Paok och AEK Aten på söndagen. I slutminuterna stormade Paoks ägare planen, med vad som såg ut att vara en pistol.
Detta har fått den grekiska regeringen att agera – genom att ställa in ligan på obestämd framtid.

Den grekiska ligan har mått bättre. I februari träffades Olympiakos tränare Oscar Garcia av en kvittorulle i ansiktet och hans lags tilldömdes segern mot Paok med 3–0. I helgen inträffade en ny skandal.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

I matchen mellan topplagen Paok Thessaloniki och AEK Aten var ställningen 0–0 och när Fernando Varela nickade in en hörna för Paok. Firandet började för hemmaspelarna som i och med målet knappade in på serieledaren AEK.

Ägaren stormade plan – beväpnad

Men efter att flera spelare från AEK varit framme och diskuterat med domaren, som diskuterade målet med sina assisterande domare, dömdes målet bort.

Det fick Paoks ägare Ivan Savvidis att se rött. Tillsammans med livvakter tog han sig ner från läktarplats och ska enligt grekiska SDNA gått på spelare i motståndarlaget. Bilder visar dessutom att han var beväpnad när han gick in på planen.

Regeringen ställer in ligan

Nu har den grekiska regeringen valt att agera efter den senaste skandalen. Man har nämligen beslutat att ställa in ligan på obestämd framtid.

– Den återupptas inte förrän regelverket blir tydligare, accepteras av alla och vi kan gå vidare med villkor och regler, säger biträdande kultur- och idrottsminister Georgios Vassiliadis enligt AP.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.