Klippet från ett blåsigt Öis-gården blev viralt

Ett videoklipp från Öis P17-lags match har blivit viralt – flera miljoner användare har redan sett klippet från ett blåsigt Öis-gården.
– Att det skulle bli så stort, det trodde jag inte, säger tränaren Armin Samandi som delade klippet.

ANNONS
|

I söndags tog Öis P17-lag emot Trelleborg i P17-allsvenskan. Den stora snackisen efter matchen handlar dock inte om matchen i sig utan om de starka vindarna på Öis-gården och hur tränaren Nicholas Wallin-Nastaj fick stoppa ett fotbollsmål som blåste in på planen.

Armin Samandi la i måndags upp en film på händelsen på sociala medier.

– Han (Wallin-Nastaj) nämnde att han har fått ett mål på sig under matchen men det tyckte vi inte var så roligt. Det var inte fören dagen efter som vi gick igenom matchen tillsammans, som vi hade spelat in, och han säger direkt att vi ska spola dit när det sker. Vi bröt ihop i skratt i flera minuter. Det var det sjukaste jag sett någonsin, säger Samandi som också är tränare i laget men missade söndagens match.

ANNONS

"Börjat spridas i Östasien"

Efter att Samandi la ut klippet har det fått enorm spridning. Bland annat har fotbollskontot 433, med över 20 miljoner följare på Instagram, delat klippet.

– Det är över tre miljoner som sett det bara på deras konto så jag gissar att det är nästan 4 miljoner sammanlagt som sett det redan. Det är rätt skapligt måste man säga, säger Samandi.

Dessutom har flera traditionella medier hört av sig till både Armin Samandi och Nicholas Wallin-Nastaj.

– Fransk tv och norsk tv har hört av sig till oss. Klippet har delats i Norge, Danmark, Finland, Tyskland, Spanien, Italien... Och nu har det börjat spridas i Östasien också, säger Samandi.

Hade du kunnat tro att det skulle bli så stort?

– När det började delas visste jag att det skulle bli stort men att det skulle bli så här stort, det trodde jag inte. Efter att 433 la upp det igår plingade mobilen konstant i över en timme.

Själva matchen då? Den vann Öis med 2-1 efter mål i matchen sista spark. Samandi berättar att nyckeln till segern var att spela bollen längs marken för att inte påverkas för mycket av vinden.

– Killarna säger att de är ett av de sjukaste väderförhållandena de spelat i.

ANNONS
ANNONS