KLART: van Gaal sparkas

En tids spekulationer är över. Nu är det klart. Manchester United sparkar huvudtränaren Louis van Gaal. – Jag är väldigt besviken över att inte kunna fullfölja den tilltänkta treårsplanen, säger van Gaal till klubbens officiella hemsida.

ANNONS
|

Under lång tid har det ryktats om Louis van Gaals framtid. Holländaren har, bortsett från helgens FA-cuptitel, haft en tung säsong i Manchester United och engelska medier har otaliga gånger skrivit om att tränaren varit på väg bort från den engelska storklubben. Och nu står det klart att United valt att sparka managern. I ett pressmeddelande bekräftar klubben van Gaals avsked.Manchester Uniteds vd Ed Woodward:

–Jag skulle vilja tacka Louis och hans personal för deras suveräna jobb under de senaste två åren, som avslutades med en 12:e FA-cuptiteln för klubben, vilket innebär att han har blivit titelvinnarei fyra olika länder. Han har visat stor proffesionalismoch värdighetunder den tid som han har varit här. Han lämnar oss med ett arv av att ha gett flera unga spelare chansen att visa upp sig på högsta nivå. Alla i klubben önskar honom stort lycka till i framtiden.

ANNONS

Van Gaal själv uttrycker tydligt sin besvikelse över att få lämna.

– Jag är väldigt besviken över att inte kunna fullfölja den tilltänkta treårsplanen.Jag tror att grunden finns för att flytta fram klubbens positioner och uppnåstörre framgång.

–Det har varit en ära att träna en sådan magnifik klubb som Manchester United och genom att göra det ävenuppfylla en långsiktig målsättning.

I samma pressmeddelande skriver klubben att en ersättare kommer presenteras inom kort. Flera uppgifter i engelska medier pekar på att det blir Chelseas tidigare stjärntränare Jose Mourinho som tar över klubben.

ANNONS