Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

KLART: Så straffas Kroatien

Kroatiens straffas med böter på 100 000 euro samt med ett förbud att sälja biljetter till vissa supportrar, det meddelar Uefa.

Det var i slutet av Kroatiens match mot Tjeckien som bengaliska eldar och knallskott slängdes in på planen från den kroatiska sektionen på läktaren. En fuktionär träffades av ett knallskott och matchen avbröts under en kortare tid.

Uefa valde efter matchen att granska Kroatien på fyra punkter: inkastade föremål på planen, användinng av pyroteknik, läktarturbulens samt rasism. 

Nu har Uefa kommit med sin dom mot. Fotbollförbundet får böta 100 000 euro och de förbjuds även att sälja biljetter till vissa supportrar som är identifierade som huliganer av det kroatiska förbundet.

Efter matchen var Ante Cacic, Kroatiens förbundskapten, mycket upprörd och gick till hård attack mot supportrarna.
– De är sportterrorister, sa han strax efter slutsignal.

Det har länge varit turbulent runt de kroatiska landslagsfansen, och det har spekulerats om att incidenten mot Tjeckien var en demonstration till följd av missnöjet med det kroatiska fotbollförbundet.

Kroatien har sedan tidigare dömts till två matcher inför tomma läktare i det kommande VM-kvalet, efter att publiken skanderat fascistiska sånger.