Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/3

KLART: Rooney lämnar United

Efter 13 säsongen i Manchester United är tiden i storklubben slut för Wayne Rooney. Anfallaren återvänder tillbaka till Everton, det bekräftar Liverpool-klubben på sin hemsida.

Det har ryktats om det länge. Nu är det klart. Wayne Rooney lämnar efter 13 säsonger Manchester United. 31-åringen återvänder till klubben han fostrades i, Everton. Det bekräftar Liverpool-klubben på sin hemsida.

Rooney debuterade för Everton i Premier League som 16-åring, och satte omedelbart stora avtryck. Efter succén på Goodison Park valde han 2005 att lämna hamnstaden för att i stället flytta några mil österut, till Manchester och Premier League-jätten United. Under sin tid i Manchester har Rooney inte bara lyckats med att bärga flera tunga titlar, han har dessutom hunnit med att slå Bobby Charltons målrekord i klubben. 

Men den senaste tiden i United har inte varit lika lyckosam. Sedan José Mourinho förra sommaren tog över klubben har lagkaptenen fått allt mindre speltid och stora delar av säsongen var stjärnan, som också har tappat sin landslagsplats, utanför portugisens startelva. 

Redan i januari uppgavs forwarden vara på väg bort. Då var det framför allt rykten som placerade Rooney i Kina. Men någon flytt till Asien blir det alltså inte, utan i stället återvänder Rooney tillbaka till Everton. Klubben som skuggade toppen den gångna säsongen skickade nyligen sin skyttekung, Romelu Lukaku i motsatt riktning.