Klart: Rangnick tar över Manchester United

Ralf Rangnick. Så heter Manchester Uniteds nya tränare.

ANNONS
|

Det har spekulerats under en tid. Men nu är det officiellt. Tysken Ralf Rangnick ersätter Ole Gunnar Solskjaer som huvudtränare i Manchester United.

Sedan norrmannen fick sparken har Michael Carrick haft huvudansvar för klubben under de två matcherna som har hunnit gå sedan dess. Men nu tar Rangnick över rollen som huvudtränare i United.

– Jag är spänd över att ta över Manchester United och fokuserar på att göra det här till en framgångsrik säsong för klubben, säger 63-åringen i ett uttalande.

Fortsätter som konsult

Efter den här säsongen kommer Rangnick att fortsätta i United i en konsultroll över de kommande två säsongerna.

ANNONS

– Truppen är fylld med talang och har en bra balans mellan ungdom och erfarenhet. De närmsta sex månaderna kommer all min kraft att gå till att hjälpa spelarna att nå sin fulla potential både individuellt och, än viktigare, som lag, säger han.

Manchester United ligger efter 13 spelade matcher på en åttondeplats i Premier League-tabellen. Ole Gunnar Solskjaer fick sparken efter en 4-1-förlust borta mot Watford.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS