Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Joel Qwiberg. Bild: KENTA JÖNSSON

Klart: Qwiberg förstärker Öis

GP kunde under måndagen berätta att Joel Qwiberg var överens med Örgryte. Nu är 26-åringen presenterad av klubben.

Under måndagen kunde GP berätta att Joel Qwiberg var överens med Örgryte. Ett par timmar senare presenterade klubben backen som sitt nästa nyförvärv.

Joel Qwiberg lämnade Sverige för spel i USA och San Jose Earthquakes efter att ha vunnit superettan med Brommapojkarna 2017.

Tiden i MLS blev dock inte riktigt så lyckad som vänsterbacken hoppades och i början av mars valde parterna att gå skilda vägar.

Sedan dess har 26-åringen varit i kontakt med bland annat IFK Göteborg, men det intresset rann ut i sanden.

Nu blir alltså Örgryte Qwibergs nästa klubbadress. Kontraktet är skrivet säsongen ut.

– Jag hoppas kunna bidra med erfarenhet och kunna hjälpa laget så gott jag kan. Vi har ett bra lag med goda förutsättningar för ett kunna göra en riktigt bra säsong i år. Jag ser fram emot det, säger Qwiberg till klubbens hemsida.

Huvudtränaren Thomas Askebrand om klubbens senaste förvärv:

– Joel är en snabb och offensiv wingback/ytterback som kommer att ge oss lite större möjligheter att spela med en fyrbackslinje. Det är en kille med bra karaktär och som är beredd att jobba hårt för laget.

Flera klubbar har uppgetts vara intresserade av Qwiberg, fick ni jobba hårt för att få hans underskrift?

– Det är Kent Carlzon (chefsscout) som skött dialogen, men det har varit en rätt smidig process. Behovet av ett nyförvärv aktualiserades i och med den skada vi fick på Karl-Johan Lindblad. De spelar inte på samma position men nu får vi in ytterligare en spelare som stärker upp så det känns bra, säger Niklas Allbäck, klubbchef i Öis.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.