Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

KLART: Klassiskt motstånd väntar för Blågult

11 november möts Sverige och Frankrike i Paris. Fyra dagar senare står det nu klart att Blågult spelar träningslandskamp mot Ungern.

Janne Anderssons landslag har fått en lysande start på VM-kvalet. Efter 1-1 mot Nederländerna i kvalpremiären följde Blågult upp det med att inkassera sex poäng på mötena med Luxemburg och Bulgarien under den senaste samlingen. Det gör att Anderssons landslag har sju poäng på tre matcher och att man toppar gruppen tillsammans med Frankrike. Och närmast väntar just fransmännen på bortaplan i Paris. Nu står det också klart att det inte blir den enda matchen under nästa samling. Direkt efter mötet med Frankrike åker Blågult till Budapest där man tisdagen den 15 november sedan ska möta Ungern i en en träningslandskamp, det skriver Svenska fotbollförbundet på sin hemsida. 

– Jag är mycket glad över att vi kom överens med Ungern om att spela matchen. Det är en väldigt bra motståndare och vi har många fina minnen från tuffa matcher mot dem, säger Lars Richt till förbundets hemsida. 

Ungern placerar sig just nu på 20:e plats på världsrankingen. För närvarande är man trea i VM-kvalgrupp B som toppas av Schweiz. I sommarens EM i Frankrike vann Ungern sin grupp, där bland annat Lars Lagerbäcks Island ingick, på fem poäng innan man åkte ur turneringen mot Belgien i åttondelsfinal. 

Utöver de nordiska grannländerna är Ungern det land som Sverige har mött flest gånger. Mötet i november blir det 46:e mellan nationerna. 

– En bra värdemätare för på vilket sätt vi utvecklats sedan Janne Andersson tog över. Och förhoppningsvis har vi ett bra resultat med oss från Paris. Den kan bli en fin säsongsavslutning i Budapest, säger Richt.