Klart: Kaptenen stannar i Gais

Nu står det klart. Lagkaptenen August Wängberg spelar vidare i Gais nästa år. Det meddelar klubben på sin hemsida.

ANNONS
|

Gais trillade ur superettan efter ett dramatiskt kvalmöte mot Dalkurd. Nu har truppbygget inför den kommande säsongen i division 1 södra påbörjats – och under onsdagen kunde klubben presentera en förlängning.

August Wängberg, som var lagkapten under fjolåret, blir kvar i klubben.

– Det fanns intresse för ”Agge” från lag högre upp i seriesystemet och därför känns det riktigt bra att han väljer att vara kvar i GAIS. Det här är en kille som brinner för klubben och som verkligen vill vara med och spela upp oss igen. Han kommer att bli en mycket viktig pusselbit i såväl lag- som truppbygget och han kommer att sätta standarden för lagkamraterna både på och vid sidan av planen, kommenterar Gais tränare Fredrik Holmberg till klubbens hemsida.

ANNONS

Kontraktet med Wängberg är skrivet över säsongen 2022. Den säsongen blir hans sjätte i klubben och totalt har han spelat 118 seriematcher med Gais.

”Älskar att spela för Gais”

Efter förlustmatchen mot Dalkurd som gjorde så att Gais trillade ur superettan pratade Wängberg med GP.

– Det går inte att sätta ord på ... det är så tungt, sa han efter matchen då.

På frågan om hur pressen på Gais under säsongen påverkat laget svarade han så här.

– Jag vet inte. Allt jag vet är att jag älskar att spela för Gais.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS