KLART: Jonas Thern får roll i landslaget

Janne Andersson formerar sin landslagsstab inför det stundande VM-kvalet. Nu står det klart att bronshjälten från VM 1994, Jonas Thern, blir en del av det nya Blågult. - Han har rätt värderingar, stor fotbollserfarenhet och inte minst ett bra fotbollsöga. Jag är glad att Jonas tagit sig an detta uppdrag, säger Janne Andersson till svenskfotboll.se.

ANNONS
|

Erik Hamrén har lämnat sin roll som förbundskapten för det svenska landslaget och Janne Andersson har tagit över. Och den tidigare Norrköpingstränaren är nu mitt uppe i arbetet med att sätta ihop den ledarstab som han ska ha hjälp av när han nu tar över Blågult.

Och den senaste rekryteringen blev officielli dag. Jonas Thern, mittfältshjälte från det klassiska 1994-laget som tog VM-brons i USA, är klar för landslaget. Han ska verka som scout.

- Jonas är en bra människa med bra bakgrund. Han har rätt värderingar, stor fotbollserfarenhet och inte minst ett bra fotbollsöga. Jag är glad att Jonas tagit sig an detta uppdrag, säger Janne Andersson till svenskfotboll.se.

ANNONS

Anderssonoch Thern jobbade tillsammans i Halmstad 2002-2003 och nu förenas de alltså igen.

- Tidigare har jag mest jobbat som tränare och med utveckling av ungdomar, så det är en ny vinkel på fotbollsarbetet. Men när Janne ringde och undrade om jag var intresserad så kändes det utmanande. Det är ett spännande uppdrag, säger Jonas Thern.

Thern har efter spelarkarriären verkat som tränare,talangutvecklare och föreläsare. Han har bland annat varit huvudtränare i Halmstad BK och IFK Värnamo.Sedan tidigare är det klart att Peter Wettengren blir assisterande ny assisterande tränare och att Tom Prahl kommer att arbeta som scouti den nya landslagsorganisationen.

ANNONS