Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Jörgen Lennartsson, nyligen i IFK Göteborg, får lämna norska Lilleström efter ett drygt år som tränare. Bild: KENTA JÖNSSON

Klart: Jörgen Lennartsson sparkas

Tidigare Blåvitt-tränaren Jörgen Lennartsson, 54, lämnar sitt uppdrag i Lilleström, efter ett drygt år på posten.
"Vi har kommit in i en ond spiral och inte klarat av att ta de poäng vi vill ha. Som huvudtränare tar jag detta ansvar fullt att vi inte varit bra nog under hösten", skriver Lennartsson i ett uttalande.

Det var Romerikes Blad som först kom med uppgifterna att Jörgen Lennartsson och Lilleström går skilda vägar.

Enligt tidningen satt parterna i möte under måndagsförmiddagen, och temat ska ha varit en avslutning av svenskens kontrakt.

Nu bekräftar också klubben att samarbetet är över.

– Lilleström sportklubb vill tacka Jörgen Lennartsson för insatsen han lagt ner för klubben och önskar honom lycka till i framtiden, säger ordföranden Morten Kokkim i ett uttalande på klubbens hemsida.

Hjälte för ett år sedan

Lennartsson kom till Lilleström sommaren 2018, och då närmast från sin tre säsonger långa sejour i IFK Göteborg (2015-2017).

Under hösten 2018 hjälpte han Lilleström att säkra sin plats i högsta serien – och var då tydlig med pressen som finns på klubben:

– Fotbollen betyder allt för Lilleström. Det är extremt stark fotbollstradition här och alla engagerar sig i klubben så det är fest i hela Lilleström ikväll, sa han till GP efter det säkrade kontraktet.

Ett år senare ser det alltså mörkare ut, och Lilleström har inte vunnit en match i norska Eliteserien sedan den 25 augusti.

Laget står nu inför ett viktigt kval mot Start (den 7 och 11 december) – men där kommer Lennartsson alltså inte leda laget, trots att svensken hade kontrakt även över 2020.

"Kommit in i en ond spiral"

Enligt Romerikes Blad kan därför avskedandet av Lennartsson kosta klubben en rejäl slant. Lilleström kan tvingas slanta upp en årslön, vilket enligt tidningen skulle innebära mellan 1,5 till 2 miljoner norska kronor.

"Idag blir min sista arbetsdag som tränare för Lilleström SK. Efter 19 omgångar av säsongen såg allt väldigt bra ut och vi hade chansen att göra den bästa LSK-säsongen på länge. Efter det har vi tyvärr inte levererat de resultat som vi och alla supportrar önskar", skriver Lennartsson själv i ett uttalande.

Han fortsätter:

"Vi har kommit in i en ond spiral och inte klarat av att ta de poäng vi vill ha. Som huvudtränare tar jag detta ansvar fullt att vi inte varit bra nog under hösten."

GP har sökt Jörgen Lennartsson.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.