Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/2

Klart: IFK Göteborg byter tröjsponsor

IFK Göteborg får en ny tröjsponsor denna säsong. Craft har skrivit ett avtal som sträcker sig sex år framåt.
– Det har varit en lång process men det känns fantastiskt, säger klubbens försäljningschef Fredrik Wallin.

Redan i februari 2019 rapporterade GP om att IFK Göteborg var på väg att skifta tröjsponsor från Kappa till Craft. På tisdagen blev avtalet officiellt klart. Det sträcker sig sex år framåt med start säsongen 2020.

– Efter att ha haft ett avtal med Kappa i fyra år har vi valt en annan väg med en leverantör vi tror på, säger Fredrik Wallin, försäljningschef hos IFK Göteborg.

Processen med att hitta en ny officiell tröjsponsor har varit omfattande. Bland annat har klubben pratat med andra aktörer med samma sponsor.

– Väldigt många människor har varit med och tyckt till och lämnat önskemål. Det har varit en lång process men det känns fantastiskt. , säger Fredrik Wallin.

Craft arbetar sedan tidigare med bland annat de svenska landslagen i längdskidåkning, handboll och friidrott. Bland annat kommer företaget detaljplanera utformandet av sin utrustning tillsammans med spelare, ledare och materialförvaltare i IFK Göteborg.

– De samarbetar mycket med idrotter som kräver bästa möjliga material. De jobbar väldigt nära och lyhört, säger Fredrik Wallin.

Hur mycket är avtalet värt i pengar?

– Det är mellan oss och Craft och inga uppgifter vi går ut med.

LÄS MER: IFK Göteborg byter tröjleverantör

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.