Klart: Icardi stannar i Paris SG

I september lånades anfallaren från italienska Inter. Nu meddelar Paris SG att klubben har – via en option i avtalet – köpt loss Mauro Icardi från Serie A-laget.

ANNONS

Den 27-årige argentinske landslagsspelaren har skrivit på ett fyraårskontrakt, fram till den 30 juni 2024.

"Klubben tackar spelaren för de sex säsonger som han tillbringade hos oss och önskar honom lyckat till i hans fortsatta professionella karriär", skriver Inter i ett uttalande.

Icardi gjorde 20 mål på 31 matcher, i alla tävlingar, för PSG innan säsongen stoppades på grund av coronapandemin.

Efter att toppfotbollen i landet avbröts utsågs Paris SG till ligamästare av den franska ligaorganisationen.

Italienska medier skriver att affären kostar Paris Saint-Germain drygt 600 miljoner kronor, bonus inräknade. Det rapporteras dessutom att det ska finnas en klausul som i avtalet som innebär att PSG ska betala Inter omkring 155 miljoner kronor och Icardi säljs vidare till en italiensk klubb, det skriver Fotbollskanalen.

ANNONS
Bild: CHRISTIAN HARTMANN
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS