Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

KLART: Han lämnar också Blågult

Erik Hamrén, Zlatan Ibrahimovic, Andreas Isaksson och Kim Källström har redan lämnat beskedet att de lämnar landslaget. Nu gör Marcus Allbäck samma sak. – Jag stod och kramade Kim och ”Isak” länge, säger han till Sportbladet.

Han har varit Erik Hamréns högra hand under förbundskaptenens sejour i Blågult. Men när nu Hamrén lämnar landslaget kommer även Marcus Allbäck, som har haft rollen som spelaransvarig, att få följa efter. Det stod klart efter Sveriges EM-uttåg mot Belgien i går.  

Att Allbäcks roll som spelaransvarig skulle försvinna efter EM var redan klart, men den tidigare anfallaren hade ändå hoppats på att få stanna kvar i Blågults organisation under den tillträdande förbundskaptenen Janne Andersson. 

Men tillskillnad från Hamrén vill Janne Andersson ha en assisterande tränare och den rollen är inte Allbäck aktuell för. 

För Sportbladet bekräftade Allbäck att matchen mot Belgien med största sannolikhet var hans sista landskamp. Han berättade att det inte finns något beslut på att det blir så, men någon diskussion med förbundet om en förlängning av hans kontrakt har inte förts.

Och precis som för flera av spelarna var det ett känslosamt avsked. 

– Jag stod och kramade Kim och ”Isak” länge. Tårarna var inte långt borta. Vi har kamperat ihop som spelar i många år och sedan som ledare/spelare i 6,5 år. Det är många härliga minnen och mycket tankar. Nostalgiskt. Jag hade hellre velat sluta med en medalj, säger Allbäck.