Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

KLART: Han ersätter Sam i landslagstruppen

När Sam Larsson väl fick chansen i landslaget så satte ljumskarna stopp. Nu har Janne Andersson tagit ut Heerenveen-mittfältarens ersättare. Det blir Elfsborgs Viktor Claesson.

I förra veckan blev Sam Larsson för första gången någonsin uttagen i ett svenskt seniorlandslag när Janne Andersson tog med den tidigare Blåvitt-spelaren i sin landslagstrupp som ska VM-kvalspela mot Luxemburg och Bulgarien. 

Men det blir ingen debut för Larsson i det blågula a-landslaget. Mittfältaren, som har haft en stark start på säsongen i sin nederländska klubb Heerenveen, fick problem med ljumskarna i den senaste ligamatchen mot PSV Eindhoven. Skadan har vägrat att ge med sig och Larsson valde därför att lämna landslagssamlingen. 

Läs mer: Sam Larsson lämnar landslaget efter skada: "Det är synd"

Det gjorde att Janne Andersson blev tvungen att plocka in en ersättare. Och nu står det klart att det blir Viktor Claesson som får chansen igen. Claesson fanns även med i Janne Anderssons första landslagstrupp. Även då kallades Elfsborgsspelaren in som ersättare när Albin Ekdal och Robin Quaison tvingades tacka nej på grund av skador. 

Viktor Claesson ansluter till landslagssamlingen under måndagskvällen.