KLART: Här är Zlatans nye lekkamrat

Nu är det klart, Henrikh Mkhitaryan lämnar Dortmund för Manchester United. Yttern har skrivit på ett fyraårs-avtal, enligt Uniteds hemsida.

ANNONS
|

Det har varit "klart" i flera dagar. Men under onsdagen bekräftade Manchester United att de värvar Henrikh Mkhitaryan från tyska Dortmund. Han har skrivit på ett kontrakt på fyra år med United.

– Jag är väldigt stolt över att gå till United, detta är en dröm som blir verklighet för mig. Jag är väldigt glad över att få spela för en klubb med den historia som United har och jag hoppas att jag kommer att vara en del av det för en lång tid, säger Mkhitaryan till klubbens hemsida.

Uniteds tränare, portugisen José Mourinho verkar vara väldigt glad över övergången. Hans tredje sedan han tog över klubben. Först ut var Eric Bailly och Zlatan Ibrahimovic.

ANNONS

– Henrikh är en väldigt talangfull spelare som har varit väldigt bra för både sin klubb och land. Han är en riktig lagspelare med fina egenskaper, blick för spelet och ett öga för mål. Jag är glad att han valt att skriva på för United.

ANNONS