Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Klart: Häcken säljer Patrik Wålemark

GP kunde förra veckan avslöja att Patrik Wålemark bara är detaljer från att skriva på för den nederländska klubben Feyenoord. Nu har övergången bekräftats av Häcken – som därmed har gjort sin dyraste spelarförsäljning någonsin.

Det har spekulerats under en tid, men nu är det till slut officiellt. BK Häckens stjärnskott Patrik Wålemark tar steget till Nederländerna och Feyenoord.

20-årige Wålemark stod för ett rejält genombrott under den gångna säsongen med BK Häcken. På 29 matcher i allsvenskan gjorde han nio mål och sju assists – och succén har inte gått obemärkt förbi. GP har tidigare skrivit om att flera europeiska klubbar har scoutat Wålemark under säsongen.

Häckens dyraste spelarförsäljning någonsin

Och nu har alltså Feyenoord vunnit dragkampen om mittfältstalangen som flyttar till Rotterdam. Wålemark har skrivit på ett kontrakt på 4,5 år och blir Häckens dyraste spelarförsäljning någonsin. Enligt GP:s uppgifter betalar Feyenoord omkring 40 miljoner kronor.

– Allt har gått så snabbt så jag tror inte riktigt jag har fattat det just nu. Det har känts bra att vi har kunnat prata om allt med Häcken, jag och Martin har haft jättebra samtal. Det jag fått höra om klubben och staden har känts jättebra och nu när jag fått träffa alla här nere så har det känts ännu bättre än jag trodde. Det är lite svårt att ta in men det (att bli utlandsproffs) har varit min dröm sedan jag var jätteliten. Det är ett stort steg, skitkul, säger Wålemark till Häckens hemsida.

Sammanlagt spelade han 68 matcher för Häcken.

”Känns som helt rätt karriärsteg för Patrik”

Häckens sportchef Martin Ericsson till klubbens hemsida:

– Vi har varit lugna i att vi känt att Patrik kunde fortsätta utvecklas och prestera hos oss men nu hittade vi en helhetslösning med Feyenoord där alla parter blir vinnare. Det känns väldigt bra att vi fått till en viktig affär för klubben, samtidigt som det känns som helt rätt karriärsteg för Patrik och vi tror och hoppas att han har en fin framtid framför sig, säger han.

Det Feyenoord som Wålemark kommer till är Nederländernas tredje mest framgångsrika klubb genom tiderna. Bara Ajax (35) och PSV (24) har vunnit fler ligatitlar än Feyenoord (15). På sin meritlista har Feyenoord dessutom en seger i Europacupen (nuvarande Champions League). 1969/70 var laget bäst i Europa efter att Ove Kindvall avgjort finalen mot Celtic.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.