Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/4

KLART: Gamla Ullevi byter underlag

Det har varit uppe för diskussion under en längre tid. Nu är det klart. Gamla Ullevi får hybridgräs redan till årets tävlingssäsong.

Det har spekulerats i att Gamla Ullevis naturgräs skulle komma att bytas ut till hybridgräs. Och nu står det klart att så blir fallet. Redan till tävlingssäongen 2017 kommer det nya underlaget att vara på plats på arenan som Öis, Gais, IFK Göteborg och det svenska damlandslaget har som hemmaplan. Först ut att spela på det nylagda gräset blir Örgryte när rödblått välkomnar Varberg till Gamla Ullevi i superettan den 3 april. 

– Nu får vi ett underlag av högsta kvalitet som är beprövat över lång tid och detta blir en investering och lösning som vi kan vara stolta över. Hybridgräset som vi nu beslutat om skapar bästa förutsättningar för fantastisk fotboll på Gamla Ullevi i många år framöver, säger Got Events vd Lotta Nibell i ett pressmeddelande. 

2010 var ett byte av underlaget uppe för diskussion men då bedömdes det inte vara tillräckligt ekonomiskt gynnsamt att lägga hybridgräs. 

– Den gången var hybridgräset för dyrt. Men nu finns alternativa leverantörer som gjort att prisbilden blivit betydligt förmånligare, säger Lotta Nibell i pressmeddelandet.

Investeringen väntas landa på cirka fyra miljoner kronor. En kostnad som fördelas över hela gräsets livslängd, vilket vanligtvis är åtta till tio år. 

IFK Göteborg har sedan tidigare lagt hybridgräs på träningsplanen på Kamratgården. 

* Hybridgräs består till cirka 95 procent av naturgräs och fem procent konstgräs. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.