Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

KLART: Gais värvar rivalens försvarare

Han har representerat IFK Göteborg och kommer närmast från BK Häcken. Nu är Niclas Andersén klar för Gais. – Det känns fantastiskt kul, säger vänsterbacken till GP.

Säsongen i BK Häcken blev inte särskilt lyckad för Niclas Andersén som fick snålt med speltid i Hisingsklubben. Nu väljer vänsterbacken att gå vidare i karriären. Men det blir inte någon långväga flytt för 24-åringen. I dag stod det nämligen klart att det blir Gais som plockar in försvararen. 

– Det känns jättebra att ha allting klart, säger han till GP. 

Varför blev det Gais? 

– Det var helheten. Gais är en storklubb. Framför allt att få spela på Gamla Ullevi inför mycket publik ska bli kul. De har en ambition om att gå upp i allsvenskan och det vill jag vara med och bidra till. 

Tränare Benjamin Westman är belåten över att ha landat nyförvärvet. 

– Niclas är precis den ytterback jag vill se. Han har bra offensiva egenskaper, en vass vänsterfot och han är balanserad i sitt spel, han är bra på att värdera sina lägen. 

Gais-tränaren har följt honom under längre tid. 

– Jag hade koll på honom redan när han var i Blåvitt under juniortiden där. Och sedan följde jag Niclas noga när han var i Ljungskile, där var han en av superettans bästa vänsterbackar, så jag förstår att Häcken tog in honom då. 

Kontraktet är skrivet på 1+1 år. Där Gais, om man är nöjda, kan utnyttja optionen i Anderséns avtal.

– Det är en trygghet från Gais sida att kunna kontrollera det så. Syftet är så klart att Niclas ska vara här i två år, men man vet aldrig i fotboll, säger klubbchef Erik Bergkvist.