KLART: Gais värvar rivalens försvarare

ANNONS
|

Säsongen i BK Häcken blev inte särskilt lyckad för Niclas Andersén som fick snålt med speltid i Hisingsklubben. Nu väljer vänsterbacken att gå vidare ikarriären. Men det blir inte någon långväga flytt för 24-åringen. I dag stod det nämligen klart att det blir Gais som plockar in försvararen.

– Det känns jättebra att ha allting klart, säger han till GP.

Varför blev det Gais?

– Det var helheten. Gais är en storklubb. Framför allt att få spela på Gamla Ullevi inför mycket publik ska bli kul. De har en ambition om att gå upp i allsvenskan och det vill jag vara med och bidra till.

ANNONS

Tränare Benjamin Westman är belåten över att ha landat nyförvärvet.

– Niclas är precis den ytterback jag vill se. Han har bra offensiva egenskaper, en vass vänsterfot och han är balanserad i sitt spel, han är bra på att värdera sina lägen.

Gais-tränaren har följt honom under längre tid.

– Jag hade koll på honom redan när han var i Blåvitt under juniortiden där. Och sedan följde jag Niclas noganär han var i Ljungskile, där var han en av superettans bästa vänsterbackar, så jag förstår att Häcken tog in honom då.

Kontraktet är skrivet på 1+1 år. Där Gais, om man är nöjda, kan utnyttja optionen i Anderséns avtal.

– Det är en trygghet frånGais sida att kunna kontrollera det så. Syftet är så klart att Niclas ska vara här i två år, men man vet aldrig i fotboll, säger klubbchef Erik Bergkvist.

ANNONS