Under säsongen 2020 kommer det tillåtas fem byten per lag och match. Arkivbild.
Under säsongen 2020 kommer det tillåtas fem byten per lag och match. Arkivbild. Bild: CARL SANDIN

Klart: Fem byten även i svensk fotboll

Fotbollen jobbar för en seriestart i juni. När den är igång kommer det bli med fem tillåtna byten, det beslutade Svenska fotbollförbundets förbundsstyrelse under torsdagen.

ANNONS
|

På fredagen kommer besked om när den professionella fotbollen i Sverige kan starta. Enligt Aftonbladet och Expressen kommer det bli i mitten av juni.

Klart är att när fotbollen start upp kommer det vara med fem byten per lag och match, det beslutade Svenska fotbollförbundets förbundsstyrelse under torsdagen.

"Förbundsstyrelsen har beslutat om ändringar i SvFF:s Tävlingsbestämmelser rörande spelarbyten i de högre förbundsserierna. Under säsongen 2020 kommer fem spelarbyten, vid högst tre bytestillfällen, att tillåtas vid matcher i OBOS Damallsvenskan, Elitettan, Allsvenskan, Superettan och Ettan säsongen 2020 (inklusive kval till dessa tävlingar) samt vid de återstående matcherna i Svenska Cupen, (herrar), 2019/20", skriver man i ett pressmeddelande från Elitfotboll dam.

ANNONS

I början av maj beslutade The International Football Association Board (IFAB) om en ändring i tävlingsreglerna som gjorde det möjligt för varje tävlingsarrangör att tillåta fem byten. Motiveringen till beslutet är att coronapandemin sannolikt medför spelscheman med tätare matcher och därmed medför ökad skaderisk.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS