Klart för Premier League-kval – efter målvaktens dundertabbe

Luton är klart för Premier League-kval. Tack vare Readings norske målvakt – som kanske stod för årets tabbe.
– Åh, kära någon, säger den brittiske kommentatorn.

ANNONS
|

Det var inte många som trodde att Luton skulle vara med och utmana om en kvalplats till Premier League. Men så har det blivit.

Klubben, belägen en dryg timme nordväst om London, har haft en otroligt stark säsong och inför lördagen hade man hela 20 segrar i andradivisionen Championship.

Mot Reading jagade man den 21:a segern, vilken skulle innebära säkrat kval.

Segern blev det också – efter en minst sagt märklig situation.

Readings norske målvakt Örjan Nyland hade precis limmat bollen före en framrusande Harry Cornick i slutskedet av den första halvleken. Nyland tog därefter tid på sig och förberedde sig för att sparka ut bollen igen – och sen gå till pausvila.

ANNONS

Vad norrmannen dock inte insåg var att Harry Cornick inte hade jobbat hem, utan i stället kom bakom honom.

Så när Nyland släppte bollen i backen för att sparka iväg den, ja då snodde anfallaren åt sig bollen och placerade den i ett helt vidöppet och tomt mål.

– Vänta lite nu, Luton har gjort mål genom Harry Cornick, utbrister den brittiske kommentatorn som först inte uppfattar händelsen.

Norske målvakten Örjan Nyland fick bära hundhuvudet.
Norske målvakten Örjan Nyland fick bära hundhuvudet. Bild: Skärmdump/Viaplay

Målet blev matchens enda och säkrade alltså kval till Premier League för Luton.

– Vilket misstag! Nyland hade räddat bollen och med sekunder kvar av halvleken ställer han till det helt. Målvakten hänger med huvudet. Det är en gåva, han ser inte Harry Cornick smygandes bakom honom ... åh käre någon.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS