Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/10

Klart: Blåvitt lånar vänsterback

IFK Göteborg fortsätter att värva. På tisdagen presenterades vänsterbacken Sam Adekugbe av klubben.

Inför matchen mot Örebro på söndagen hämtades Billy Nordström hem till Kamratgården från Varberg. Nu har IFK Göteborg gjort klart med ytterligare en vänsterback. Kanadensaren Sam Adekugbe, som ryktats till klubben en längre tid, är klar för Blåvitt.

Det handlar om ett lån under sommaren och hösten, och sedan har Blåvitt en option att köpa loss honom.

Sportchefen Mats Gren beskriver vänsterbacken som en offensivt skicklig försvarsspelare som även kan spela till vänster på mittfältet.
– Han är duktig. Löpstark och väldigt snabb. En intressant spelare, säger Mats Gren till GP under tisdagskvällen.

Sportchefen är nöjd med att täppa till vänsterbackshållet genom att få in ytterligare en naturlig vänsterback i truppen.
– Vi är jätteglada över att ha Billy här, men vi kan inte vara så tunna att vi bara har en vänsterback i truppen. Vi får inte ha för tunn trupp, och det har vi haft nu under hela säsongen. Innan Billy kom hem hade vi bara Scott (Jamieson) på vänsterbacken och har råkat ut för lite problem där. Och vi vill framför allt inte ha tillbaka Sebastian (Eriksson) där, även om han gjorde det bra där också, säger Mats Gren.

Är Adekugbe värvad för startelvan?
– Det blir en konkurrens helt enkelt och det vet de när de kommer hit. Det är kommunicerat både med honom och Billy. Som sagt så kan han spela som vänstermittfältare också så det här ger oss fler alternativ i truppen.

Sam Adekugbe föddes i London men har representerat Kanada i flera ungdomslandslag, samt a-landslaget vid fem tillfällen. Han kommer senast från spel med Brighton i Championship. Därifrån var han utlånad från MLS-klubben Vancouver Whitecaps.

Mats Gren följde vänsterbacken redan innan han skrev på för Brighton förra sommaren, men då valde han Brighton.
– Vi har sett honom lite förut och var intresserade av honom innan han gick till Brighton. Så vi har följt honom ett tag och under det senaste året också, säger Mats Gren.