Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
IFK Göteborg hade fram till i går möjligheten att köpa loss Mauricio Albornoz, men valde att inte göra det.

KLART: Blåvitt köper inte loss lånet

IFK Göteborg hade fram till den 15 juni på sig att köpa loss Mauricio Albornoz – men klubbens valde att inte utnyttja den optionen. – Men han är fortfarande aktuell om det händer något hos oss, säger Blåvitts sportchef Mats Gren.

Då Hjörtur Hermansson gått sönder valde IFK Göteborg i slutet av mars att låna in Mauricio Albornoz från Åtvidaberg. Avtalet löper ut den 30 juni, men fram till i går hade Blåvitt en option att köpa loss den 28-årige försvararen – något som man valde att inte utnyttja. Det skriver Fotbollskanalen.

Nu är Albornoz – som deltagit i sju allsvenska matcher sedan han kom till IFK Göteborg – framtid hos de blåvita således högst osäker.

– Vi får se vad som händer. Inget är riktigt klart ännu mer än att vi inte löste in optionen nu. Men han är fortfarande aktuell om det händer något hos oss, säger sportchefen Mats Gren till sajten.

Hos Åtvidaberg, som går på semester efter mötet med Öis den 30 juni, har man ingen brådska avseende vad som nu händer med Albornoz.

– Jag känner ingen stress över det. Och skulle han komma tillbaka så behöver han ingen inkörningsperiod. Han byter bara omklädningsrum, säger tränaren Roar Hansen.

IFK Göteborg befinner sig för tillfället på träningsläger i Smögen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.