Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Poya Asbaghi under det senaste träningslägret i Lagos. Bild: PETTER ARVIDSON
Poya Asbaghi under det senaste träningslägret i Lagos. Bild: PETTER ARVIDSON

Klart: Blåvitt återvänder till Portugal

Förra säsongen laddade IFK Göteborg upp med ett träningsläger i portugisiska Lagos.
Nu går klubben ut och bekräftar att det blir en ny sejour till Lagos i februari för laget – samma ställe som BK Häcken kommer försäsongsträna på.
– Både spelare och ledare var väldigt nöjda med förutsättningarna när vi var där, säger Alf Westerberg, administrativt ansvarig till Blåvitts hemsida.

IFK Göteborg var bottentippat inför den gångna säsongen, men visade tidigt att man inte hade några som helst planer på att husera långt ned i den allsvenska tabellen. Det blev till slut en sjundeplats för Blåvitt efter att laget tappat lite mark mot topplagen under slutskedet av serien.

Inför förra säsongen laddade laget upp med ett träningsläger i Cascade & Lifestyle Resort i portugisiska Lagos.

LÄS MER: Så var IFK Göteborgs läger i Portugal

Nu står det klart att det blir en återkomst som uppladdning inför säsongen 2020.

– Nu är allt bokat och klart. Både spelare och ledare var väldigt nöjda med förutsättningarna när vi var där inför den här säsongen. Det känns bra att återvända dit, säger Alf Westerberg till Blåvitts hemsida.

Blåvitt är inte det enda allsvenska Göteborgslaget som kommer ladda upp för säsongen i Lagos. BK Häcken ska nämligen också dit och delta i träningsturneringen Atlantic Cup.

– Vi tycker att det passar bäst med ett matchläger den här gången, säger BK Häckens sportchef Sonny Karlsson.

IFK Göteborg kommer spela en träningsmatch under lägret som kommer vara mellan den 10 och 17 februari. Vilka som kommer stå som motståndare är däremot inte fastslaget i dagsläget.

– Det finns en närhet till planerna och det är hög standard på anläggningarna. Det är ganska solsäkert i Lagos under februari månad, och att vi känner till stället är också en fördel, säger Alf Westerberg.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.