Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

"Klart att man vill spela så mycket som möjligt"

Han kom som ett yrväder en aprilafton med teknik och kreativitet i kängor på fötterna. Med tre pigga inhopp har Patrik Karlsson Lagemyr charmat allsvenskan och nu siktar 19-åringen ännu högre.

I ett IFK Göteborg som varit hårt ansatt av skador har det gläntats på dörren för spelare att ta chansen.

Den dörren har Patrik Karlsson Lagemyr sparkat in med full kraft.

19-åringen, som skrev A-lagskontrakt med Blåvitt i vintras, har hunnit göra tre inhopp och har förändrat matcherna rejält när han klivit in på planen.

– Det har känts bra. Jag har fått speltid och har fått känna på det och har gjort mitt första mål. Det är roligt och det har gått helt okej, säger Karlsson Lagemyr.

Är det något i allsvenskan som överraskat dig?

– Egentligen inte. Det har mest varit att man gått ut och spelat fotboll. Det är klart att det är mycket högre tempo, mer fysiskt och mer professionellt på alla plan. Men jag tycker bara att det har varit väldigt, väldigt kul.

Vad har du utvecklat sedan du klev upp i A-laget och in i allsvenskan?

– Man måste tänka mycket snabbare och göra saker mycket snabbare. Det är väl det som man har utvecklat det här året.

Det snackas mycket om att du är liten. Känner du av det på den här nivån?

– Inte på det sättet. Jag har varit med mycket i U21 under åren och känt på när det varit mer fysiskt. Det är klart att jag vet att jag är liten och jag anpassar spelet efter det, men det är inget som jag tänker på sådär.

Efter att ha spelat fyra minuter i sin debut mo Kalmar och sju minuter mot Gefle – där första målet kom – fick "Paka" än mer förtroende mot Djurgården.

Redan i 53:e minuten sattes han in för att hjälpa till att vända underläge mot stockholmarna.

– Det är så klart roligt att man kommer in så tidigt. Det bevisar att det gått helt okej under inhoppen man gjort innan, säger Karlsson Lagemyr.

Har du börjat sukta efter en startplats när inhoppen blivit längre?

– Det är klart att man vill spela så mycket som möjligt, så är det alltid. Men jag är glad så länge jag får vara med i truppen och så länge jag får visa upp mig och spela. Det är klart man vill spela så mycket som möjligt men det är tränarens beslut och man får gå ut och ha kul och göra sitt jobb när man blir inbytt.

Succén på planen har vunnit den blåvita publikens hjärtan. Patrik Karlsson Lagemyr är glad och stolt över kärleken från supportrarna men låter det inte ta fokus från planen.

– När man själv är supporter till klubben så blir det lite stort. Det är klart att jag tar åt mig äran och blir glad när de tycker att det går bra.

– Men det firandet som var senast är gammalt nu. Nu är det ny match och ny möjligheter på söndag.