Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

1/3

Klart: Amerikansk världsmästare till Göteborg

Emily Sonnett, med 45 landskamper för USA på meritlistan, är klar för Göteborg FC.
Nyförvärvet presenterades under tisdagen, och hon ansluter till laget senare denna vecka.

Göteborg FC har kommit överens med 26-årige Emily Sonnett om en övergång. Amerikanskan registrerades innan det svenska transferfönstret stängde den 11 augusti.

Sonnett – som vann VM med USA 2019 – presenterades under tisdagen.

– Jag vet att jag kommer till en bra liga och till ett lag med hög kvalitet, jag har hört mycket gott om klubben och ser fram emot att bli en viktig spelare under resten av säsongen, säger hon till klubbens hemsida.

Sonnett kommer närmast från Orlando Pride, som tvingades dra sig ur det förkortade ligaspelet Challenge Cup efter att flera i truppen – som bland annat innehåller stjärnorna Alex Morgan och Marta – smittats med coronaviruset.

Emily Sonnett har spelat 45 landskamper för USA och har tidigare representerat Portland Thorns och Sydney FC. Övergången görs möjlig genom att GFC lånar Sonnett från det amerikanska fotbollförbundet US Soccer, som ”äger” spelaren. Lånet gäller säsongen ut.

Kan vara spelklar redan i helgen

Göteborg gör värvningen för att förstärka sitt försvar, och Sonnett uppges kunna användas både som mittback och ytterback i det guldjagande GFC.

Tränaren Mats Gren om nyförvärvet:

– Vi får in en rutinerad spelare som spelat på den allra högsta internationella nivån. Emily är förstås bra i defensiven, men också bollsäker och viktig i uppspelsfasen när vi anfaller. Naturligtvis kommer hon att tillföra mycket, säger han till hemsidan.

Hon väntas ansluta till laget under onsdagen eller torsdagen och kan därmed vara spelklar redan inför toppmötet med Rosengård på söndag.

– Nu ser jag verkligen fram emot att komma till Sverige, möta resten av spelarna och framför allt att få bidra till bra bra resultat, säger Sonnett.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.