Klart: 23-årige miljardären Kyril Louis-Dreyfus tar över Sunderland

Sunderlands ägarbyte är i hamn. 23-årige Kyril Louis-Dreyfus är ny majoritetsägare och den yngste i rollen i England, det rapporterar BBC.

ANNONS
|

I november uppgavs fransmannen Kyril Louis-Dreyfus vara nära att köpa in sig i den klassiska engelska klubben Sunderland.

LÄS MER:22-årig miljardär uppges köpa Sunderland

Nu är affären i hamn efter att English Football League gett sitt godkännande, det rapporterar BBC.

– Jag är stolt över att ta över denna uppskattade klubb, men jag förstår också att ett stort ansvar kommer med det, säger Louis-Dreyfus enligt BBC.

23-årige Kyril Louis-Dreyfus blir majoritetsägare i klubben och den yngste klubbägaren i engelsk fotboll. Den tidigare majoritetsägaren Stewart Donald kommer enligt BBC vara kvar som minoritetsägare i klubben som just nu ligger i League One, den engelska tredjedivisionen.

ANNONS

Son till förre Olympique de Marseille-ägaren

Sunderland Echo skrev i november att Kyril Louis-Dreyfus inträde i klubben skulle göra Sunderland till den 13:e rikaste i England.

Den 23-årige miljardären är son till den förre Olympique de Marseille-ägaren och vd:n för Adidas Robert Louis-Dreyfus som dog 2009.

Sunderland har tagit sex engelska ligatitlar genom åren men trillade 2017 ur Premier League.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS