KLART: Öis värvar dubbelt

Örgryte har gjort klart med två nyförvärv. Provspelande yttern, Emil Skogh, och den tidigare Öis-spelaren, Jacob Ericsson har skrivit på för klubben.

Öis fortsätter att förstärka spelartruppen. På torsdagen presenterade klubben två nyförvärv. Och precis som med Danny Ervik, som nyligen återvände till Öis från Gais, handlar en av värvningarna om en tidigare Örgryte-spelare.

2014 lämnade vänsterbacken Jacob Ericsson rödblått för spel i allsvenskan med Gefle. Efter att norrlänningarna åkt ur högsta serien återvänder nu Ericsson till sin tidigare klubb. 

– Det känns jättebra och spännande. Jag kommer till ÖIS för att jag känner starkt för klubben. Marcus Lantz är en stor faktor i det hela, så även supportrarna. Det är kul att folk vill att jag ska komma hit. ÖIS har någonting väldigt spännande på gång och det vill jag vara med på, säger han till klubbens hemsida. 

Även yttermittfältaren Emil Skogh har skrivit på ett avtal med rödblått. 23-åringen imponerade stort för BKV Norrtälje under årets säsong i division 2, och prickade in inte mindre än 25 baljor. Han har provspelat för Öis två gånger innan han nu alltså skriver på ett kontrakt med klubben. 

– Det är en fantastisk känsla och oerhört kul att komma till ÖIS. Beslutet att komma hit är helt rätt för min utveckling, här kan jag ta nästa steg. Jag kommer att slita hårt i ÖIS-tröjan och ser fram emot att spela på Gamla Ullevi. Det är en fin och anrik klubb att komma till, säger Emil Skogh.