Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Kinesiskt intresse för svenske landslagsstjärnan

Marcus Berg jagas av den kinesiska klubben Guoan. Men enligt grekiska Sentragoal ska Panathinaikos och Marcus Berg ha nobbat den kinesiska klubben.

Ända sedan flytten från Hamburg till Panathinaikos 2013 har Marcus Berg varit den grekiske klubbens bäste målskytt. Anfallaren har jagats av flera klubbar i Europa under de senaste säsongerna men han har blivit kvar i Grekland är han stortrivs.

Nu ska kinesiska klubben, Guoan ha börjat jaga den svenske anfallaren. Grekiska Sentragoal uppger att klubben ska ha kontaktat Panathinaikos.
Berg själv ska ha nobbat klubben och inte varit intresserad av en flytt till Kina.

Marcus Berg skrev på ett nytt kontrakt tidigare i höstas med sin grekiska klubb. Enligt uppgifter till Sportbladet ska kontraktet vara värt cirka nio miljoner kronor netto per år. I det kontraktet ska det finns en utköpsklausul på 10 miljoner Euro, enligt Sentragoal.

Marcus Berg skrev så sent som för ett par månader sedan på ett nytt kontrakt med Panathinaikos, ett kontrakt som löper över 2019. Enligt Sentragoal har man i det avtalet skrivit in en utköpsklausul på 10 miljoner euro.
– Jag kan inte kommentera några siffror. Dels för att jag inte får men också för att jag inte kan alla detaljer. Min agent kommer hit under veckan och då ska vi göra klart de sista bitarna, sa Berg till Aftonbladet.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.