Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Joshua Kimmich i det tyska landslaget. Bild: Michael Sohn
Joshua Kimmich i det tyska landslaget. Bild: Michael Sohn

Kimmich: “Ångrar att jag inte vaccinerade mig”

Bayern München-stjärnan Joshua Kimmich vaccinerade sig inte för covid-19 – och testade positivt. Nu ångrar han sig.

Kimmich är en av flera spelare i Bayern München som inte har vaccinerat sig. För Sky berättade han tidigare om sitt beslut:

– Jag är medveten om mitt ansvar. Jag följer alla hygienåtgärder och testar mig varannan eller var tredje dag, men alla borde få göra sina egna val. Det är möjligt att jag kommer ta vaccinet, men just nu hyser jag viss oro, sa han.

Testade positivt för covid-19

Sedan dess har han testat positivt för covid-19 och haft problem med lungorna. Han beräknas inte kunna spela något mer det här året.

– Jag mår bra, men jag kan inte träna ordentligt på grund av milda infiltrat i lungorna. Därför ska jag rehabiliteringsträna, och jag kan inte vänta på att få vara tillbaka helt och hållet i januari, säger han till Bayerns hemsida.

I en intervju med ZDF berättar han nu om beslutet att inte vaccinera sig – och säger att han kommer att vaccinera sig när tillfälle ges.

– Kanske behövde jag gå igenom det jag har gått igenom. I efterhand ångrar jag så klart att jag inte vaccinerat mig tidigare, säger han till ZDF enligt Fotbollskanalen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.