Kim Källströms nya karriär: Går utbildning med förra storspelarna

Kim Källström lämnar rollen som tv-expert och har satt sig i skolbänken – får att utbildas till toppjobb i fotbollsklubbar.
– Man gör inte det här utan att ha en idé om vad man vill göra, säger 37-åringen till Sportbladet.

ANNONS
|

2017 avslutade Kim Källström sin aktiva karriär som spelare i Djurgården. Sedan dess har han varit expert för Discovery men när bolaget nu tar över rättigheterna till allsvenskan finns den förre landslagsspelaren inte med.

Han har istället börjat Uefas sportchefsutbildning, det berättar han för Sportbladet.

Det är tredje året Uefa kör utbildningen för tidigare spelare och Källström går tillsammans med band andra tidigare storspelarna Didier Drogba och Kaká. Utbildningen förbereder deltagarna för rollen som sportchef, klubbchef eller liknande.

– Vi spelare har erfarenhet av att spela fotboll, men för att bli sportchef eller jobba inom klubbar så krävs det annan kunskap. Så utbildningen försöker på något sätt att förena två världar, säger Källström till Sportbladet.

ANNONS

"Håller det för mig själv"

Han berättar att han har höga ambitioner efter utbildningen som redan påbörjats och som avslutas våren 2021.

– Man gör inte det här utan att ha en idé om vad man vill göra, jag har en bra idé om vad jag vill göra och det här är en bra start och en bra grund för att få en bra insikt.

Han vill dock inte gå in närmre på vad de ambitionerna handlar om eller om han drömmer om uppdrag internationellt.

– Jag håller det för mig själv tills vidare, jag har som sagt precis börjat utbildningen. En sådan intervju får vi ta längre fram.

Kim Källström, född i Sandviken, växte upp i Partille och inledde seniorkarriären i BK Häcken. Därefter har fotbollen fört honom till Djurgården, Rennes och Lyon i Frankrike, Spartak Moskva i Ryssland, Arsenal i England, Grasshoppers i Schweiz och tillbaka till Sverige och Djurgården där karriären alltså avslutades 2017. På meritlistan har han också 131 matcher och 16 mål i det svenska a-landslaget.

ANNONS